Erişilebilirlik

Atlanta Olimpiyatları Bombacısının Olası Ortakları Aranıyor - 2003-06-01


Federal Yetkililer, 1996 yılı Atlanta Olimpiyatları bombalamasından aranırken dün tutuklanan zanlıya yardım ve yataklık edenleri araştırıyor.

Aşırı sağcı Eric Rudolph, uzun bir süredir ülke çapında aranıyordu. Federal Polis, soruşturmasını, şimdi olası diğer zanlılar için Kuzey Carolina’nın Murphy kenti üzerinde yoğunlaştırıyor.

Aralarında 1996 Atlanta Olimpiyatları’ndaki dahil olmak üzere bir dizi bombalama eyleminden aranan zanlı dün Kuzey Carolina eyaletinde polis tarafından yakalandı. Atlanta Olimpiyatları sırasında girişilen bombalı eylemde bir kadın derhal ölmüş, 111 kişi de yaralanmıştı.

Olimpiyat oyunlarını izlemek üzere Atlanta’da bulunan TRT ekibinden Melih Uzunyol da, saldırıdan hemen sonra geçirdiği kalp krizi yüzünden ölmüştü.

36 yaşındaki Eric Robert Rudolph, beş yıldır süren çok yoğun aramalara rağmen bulunamamıştı. Ormanların içlerine kadar girilerek yürütülen aramalar için bugüne kadar milyonlarca dolar harcandı. Rudolph’un kaçak yaşamına, Kuzey Carolina eyaletinin Murphy kasabasında devriye görevi yapan genç bir polis memuru son verdi.

Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın eyaletteki görevlilerinden Chris Swecker soruşturmayı yürütüyor:

"Dikkatli bir polis memuru Valley Village alışveriş merkezinin gerisinde alışılmadık bir hareket fark etti. Memur, ilk incelemesinin ardından merkezi arayarak destek istedi ve hemen ardından Eric Robert, Cumartesi sabah 4.30 civarında tutuklandı."

Rudolph, 1996 Olimpiyatları bombalamasının yanı sıra 1997 yılında Atlanta’da bir kürtaj kliniği ile eşcinsellerin gittiği bir gece klübüne düzenlenen bombalı saldırılarla da ilgili olarak aranıyordu. Rudolph’un dahil olduğu tahmin edilen saldırılardan birinde bir polis memuru ölmüş ve birçok kişi ömür boyu sürecek sakatlıklara yol açacak şekilde yaralanmıştı. Rudolph’un 1998 yılında Alabama’da da bir kürtaj kliniğine de benzer bir saldırı gerçekleştirdiği sanılıyor.

Tutuklamalarla ilgili haberlerin basına yansımasından hemen sonra Adalet Bakanı John Ashcroft bir açıklama yayınlayarak, Federal Soruşturma Bürosu’nun en çok arananlar listesinin en meşhur ismi Rudolph’un yakalandığını resmen bildirdi.

XS
SM
MD
LG