Erişilebilirlik

'Teröristler Amerikalıları Kaçırmayı Planlıyor' - 2003-05-31


Washington yönetimi, Gazze’de, Amerikalılar’ın rehine alınabileceği yolunda istihbarat aldığını açıkladı. Bunun üzerine İsrail, Batı Şeria veya Gazze’ye gitmeyi planlayan Amerikan vatandaşlarından seyahat planlarının ertelenmesi istendi. Tel Aviv’deki Amerikan Büyükelçiliği, Gazze’de Amerikalıları rehin alma planları yapıldığı yolunda alınan güvenilir istihbarat üzerine uyarıyı yayınlamaya karar verdiğini açıkladı.

Gazze, Hamas ve İslami Cihad’ın kalesi olarak biliniyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın terör örgütleri listesinde yer alan her iki grubun da bugüne kadar bir dizi intihar saldırısı düzenlediği biliniyor.

Hamas ve İslami Cihad, Irak savaşına karşı çıktığı gibi Ortadoğu barışı için hazırlanan yol haritasını da reddediyor.

Tel Aviv’deki Amerikan Büyükelçiliği’nin Internet sitesinde yer alan seyahat uyarısında tüm Amerikalılardan dikkatli davranmaları; Büyükelçilik ve Kudüs’teki konsoloslukla yakın temasta bulunmaları, lokanta, kafe, alışveriş merkezi ve otobüs gibi halka açık yerlerden uzak durmaları isteniyor. Bu arada, Amerika Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs’teki konsoloslukta görev yapan personelin İsrail, Gazze veya Batı Şeria’da otobüse binmelerini, güvenlik gerekçeleriyle, yasakladı.

XS
SM
MD
LG