Erişilebilirlik

Yine İki Amerikalı Asker Öldürüldü - 2003-05-28


Birleşmiş Milletler’in Irak temsilcisi, ilk işinin savaşla yıkılmış ülkeye kanun ve düzeni geri getirmek olduğunu söyledi.

Sergio Viera de Mello, Bağdat’a varır varmaz yaptığı açıklamada gerek yerel liderler gerekse koalisyon makamlarıyla irtibata geçeceğini ve iyi ilişkiler geliştirmeye çalışacağını belirtti.

Bu arada, Irak’ın Amerikalı yöneticisi Paul Bremer, Amerikalılara yönelik son gerilla saldırılarının Irak’ı daha tehlikeli bir yer haline getirmediğini söyledi. Falluca’da Salı sabahı Amerikan birliklerine düzenlenen saldırıda iki asker ölmüş, 9 asker de yaralanmıştı.

Saldırının hafif silah ve roketli bombalarla düzenlediği bildirildi. Amerikan askerlerinin karşı ateşiyle 2 saldırgan öldürüldü, 6’sı da yaralandı.

Son olayla Pazar günündenberi Irak'ta saldırı ya da kaza sonucu ölen Amerikan askerlerinin sayısı 8'e yükseldi. 20'den fazla asker de yaralandı. Falluca'daki saldırıdan sadece birkaç saat sonra Bağdat'ta bir polis karakoluna atılan roket-el bombaları iki Amerikalı askeri polis subayının yaralanmasına yolaçtı.

XS
SM
MD
LG