Erişilebilirlik

'SARS'ın Kaynağı Belirlendi' - 2003-05-24


Hong Kong’ta, SARS üzerinde araştırma yapan bir bilimadamı hastalığın kaynağını belirlediğini açıkladı. SARS’a yol açan Corona virüsünün, Çin’de eti yenen bir yaban hayvanından insanlara geçtiğini belirleyen Dr. Kiy Yeun, salgını önlemenin mümkün olabileceğini bildirdi.

Bu arada Hong Kong’da Mart ayından bu yana ilk kez yeni bir SARS vakası kaydedilmedi. Ancak, bir süredir yeni vak’a ortaya çıkmayan Kanada’da hastalık yeniden ortaya çıkmış gözüküyor. Yetkililer 20 kadar yeni vak’adan şüphelendiklerini açıkladı. Açıklamaya göre, Toronto’daki iki ölümün sebebinin, SARS olup-olmadığı araştırılıyor.

Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi de Kanada’ya seyahat uyarısını yeniledi.

Tayvan’da da son iki günde salgının seyrinde yavaşlama yaşanıyor. Bugün sadece 10 yeni vak’a ortaya çıkarken, hastalıktan ölen de olmadı. Çin’de ise son olarak beş kişi öldü ve 34 yeni vaka ortaya açıktı. Çin’deki bu SARS rakamları son günlere göre küçük bir yükselmeye işaret ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Hong Kong ve Çin’in güneyindeki Guangdong’a seyahat yasağını kaldırdı. Ancak, yetkililer tehlikenin henüz geçmediğini, salgının tam olarak durdurulduğunu söylemenin mümkün olmadığını belirtiyor.

XS
SM
MD
LG