Erişilebilirlik

G-8 Zirvesi İçin Hazırlıklar Tamam - 2003-05-23


Fransa Dışişleri Bakanı Dominique de Villepin, G-8 zirvesi için dışişleri bakanları düzeyinde yapılan hazırlık toplantısının olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

Paris’te bugün sona eren toplantıya ev sahipliği yapan Villepin, sekiz ülkenin dışişleri bakanlarının, son aylarda Irak konusunda yaşanan zorluklara rağmen, bütün konularda serbest görüş alış-verişinde bulunduğunu bildirdi.

Yedi sanayi ülkesiyle Rusya’nın liderleri, 1 Haziran’da Fransız Alplerindeki Evian kasabasında yıllık zirve toplantısı için biraraya gelecek.

G-8 Grubu, Rusya dışında, Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Kanada’dan oluşuyor.

Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell, bugün Paris’te Fransa Dışişleri Bakanı Villepin’le, Irak savaşından buyana ilk görüşmesini yaptı.

Irak ve Orta Doğu sorunlarını ele alan iki bakan daha sonra, Irak nedeniyle yaşanan gerginliğe rağmen Amerika-Fransa ilişkilerinin iyi olduğu söyledi. Colin Powell, iki ülkenin de aralarındaki bütün ayrılıkları giderme konusunda kararlı olduğunu bildirdi. Ancak Powell, Amerika’nın Fransa’yla ilişkilerini Irak anlaşmazlığının ışığında değerlendireceğini de sözlerine ekledi. Powell, bundan sonraki adımların, bu değerlendirmenin sonucuna göre atılacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG