Erişilebilirlik

Bush: 'Katillerin Tek İnancı, Nefret' - 2003-05-14


Başkan Bush, Suudi Arabistan’da 29 kişinin ölümüne yolaçan bombalı saldırıları kınadı.

Başkent Riyad'da üç ayrı yerde aynı anda girişilen saldırılarda ölenlerin en az 7'sinin vatandaşları olduğu bildirildi. Amerika, olayla ilgili soruşturmada yardımcı olmak üzere Suudi Arabistan'a özel ekipler gönderildiğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'daki diplomatik temsilciliklerinde çalışan görevlilerden, görev başında kalmaları şart olanlar dışındakilerin ülkeyi terketmesi için talimat verdi.

Başkan Bush Indianapolis’te yaptığı konuşmada intihar saldırılarını “iğrenç hareketler” olarak niteledi ve Amerika’nın, sorumluları bulup adalet önüne çıkaracağını söyledi. Saldırıların, Amerika öncülüğünde teröre karşı savaşın devam ettiğini bir kez daha hatırlattığını belirten Başkan, saldırıyı yapan acımasız katillerin yakalanacağını bildirdi ve şöyle konuştu: "Amerika, tek inançları nefret olan katiller tarafından yapılan bu iğrenç saldırının sorumlularını bulmaya ve onlara Amerikan adaletinin ne demek olduğunu göstermeye kararlıdır."

Başkan Bush, Suudi Arabistan’daki saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bush, vergi kesintisi programına destek isteyen konuşmasında, teröre geniş ayırdı, Amerika’yı terörist saldırılardan korumanın en iyi yolunun, Amerikalılar’a zarar vermeye çalışan herkesi yakalamak olduğunu belirtti. Başkan şöyle dedi: "Sabırlı olacak, hedefimizden yılmayacağız çünkü gelecek nesilleri koruma yükümlülüğümüz var. Bu yükümlülük herkesin bu ülkede özgürlük ve barış içinde yaşamasını sağlamak için çok çalışmamızı gerektiriyor."

Başkan Bush, terörizme karşı yürütülen mücadeleyle Irak savaşı arasında bağlantı kurarak, Saddam Hüseyin’i devirerek kazanılan zaferin terörizme karşı da bir zafer olduğunu belirtti. Başkan, Amerikan askerleri ve koalisyon güçleri sayesinde Amerika’nın ve dünyanın bugün daha çok barış içinde olduğunu, Irak halkının da özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG