Erişilebilirlik

ABD Kongresi: Irak'a Yaptırımlar Kalksın - 2003-05-14


Amerika Temsilciler Meclisi, Irak’a uygulanan yaptırımların kaldırılması için Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunan bir tasarıyı oybirliğiyle kabul etti.

Temsilciler Meclisi üyeleri, bu tasarıyla, Güvenlik Konseyi’ne Amerika’nın yaptırımlar konusunda görüş birliği içinde olduğu mesajını vermek istediklerini söylüyor.

Bağlayıcı niteliği olmayan tasarı, Irak’a uygulanan yaptırımların derhal koşulsuz olarak kaldırılmasını öngörüyor, Birleşmiş Milletler üyelerine de bir an önce Irak’la yeniden ticarete başlamaları çağrısında bulunuyor. Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen tasarının bir benzerinin de Pazar günü Senato’da onaylanması bekleniyor.

Bu arada Kongre'de dün düzenlenen bir oturumda, savaş sonrası Irak’ın sivil yönetiminden sorumlu olan emekli General Jay Garner, üyelere bilgi verdi. Garner, görevini dün Beyaz Saray tarafından atanan eski diplomat ve terör uzmanı Paul Beremer’e teslim etmişti. Bazı Kongre üyeleri, yönetimin savaş sonrasında Irak’taki çalışmalarını eleştiriyor. Emekli General Garner ise video aracılığıyla Kongre üyelerine verdiği bilgide eleştiriler üzerinde durmadı ve Irak’ta insani krizler yaşanmadığını bununla birlikte bazı insani sorunların olduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG