Erişilebilirlik

Powell'ın Tepkisi - 2003-05-14


ABD Dışişleri Bakanı Powell, Salı sabahı Riyad'a gitmek üzere Amman’dan ayrılmadan önce düzenlediği basın toplantısında Riyad’daki bombalı saldırıyı korkaklar tarafından girişilmiş bir eylem olarak tanımladı ve şiddetle kınadı. Powell şöyle dedi:

"Bu saldırı, terörizmin hepimizin mücadele etmesi gereken uluslar arası bir tehlike olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu saldırılar, Amerika’yı tüm dünyada terörizmle mücadele ve barış çabalarından vazgeçiremez. Geceleri ortaya çıkıp masum insanları öldüren korkaklar bizi yolumuzdan döndüremez."

Dışişleri Bakanı, henüz kesin olarak bilinmemekle birlikte saldırganların el-Kaide teröristlerine benzer bir eylem yaptığını da söyledi:

"Bence bu el-Kaide ve öteki terörist örgütlerin kendi davalarını kabul ettirmek için masum insanları öldürme istekliliklerinin örneği olmaktan başka bir şey değil."

Colin Powell, bombalı saldırının İsrail-Filistin anlaşmazlığı veya başka bir konuyla ilgili olduğunu sanmadığını da söyledi. Dışişleri Bakanı, Amerika’nın bölgede başka terörist saldırılar yapılmasından kaygı duyduğunu da belirtti ve Amerikan vatandaşlarının bölgeye seyahat konusunda uyarıldığını hatırlattı. Powell, Riyad’daki bombalı saldırının terörizme karşı açılan savaşın bitmediğini gösterdiğini de söyledi:

"Bence, el-Kaide zayıfladı, ancak tamamen ortadan kalkmadı. Örgüt tüm dünya için bir tehlike oluşturmaya devam ediyor. Suudi Arabistan’daki saldırıdan da el-Kaide’nin sorumlu olduğu anlaşılırsa, bu örgütün hala vuracak gücü olduğunu gösterir. Terörizmle mücadelede ilerleme kaydettik ancak henüz savaş kazanmadık."

Dışişleri Bakanı Powell, terörizme karşı yürütülen savaşta, uluslar arası işbirliğinin hayati önem taşıdığını belirtti.

XS
SM
MD
LG