Erişilebilirlik

IMF: 'Türkiye’nin Borç Yükü Yüksek' - 2003-05-08


Uluslararası Para Fonu Birinci Başkan Yardımcısı Anne Kruger Türk hükümeti yetkilileriyle Ankara’da ekonomik programın uygulamasını değerlendirdi. Kruger, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin ekonomi ve maliyeden sorumlu bakanları ile Merkez Bankası başkanıyla yapılan görüşmeyi, çok verimli olarak niteledi. Uluslararası Para Fonu yetkilisi, hükümetin istikrar ve ekonomik programa devam konusunda güvence verdiğini belirtti. Kruger bu yıl yüzde 5 büyüme ve yüzde 20 enflasyon oranının erişilebilecek bir hedef olduğunu, fakat bu hedeflerin, programı ciddiyetle uygulamayı gerektirdiğine işaret etti. Kruger şöyle konuştu:

“Türkiye’nin borç yükü yüksektir. Hükümetin faizleri daha da düşürmeyi başarması gerekiyor. Bu hedefe de, üzerinde anlaşmaya varılmış bulunan programı basiretle uygulamakla ulaşılabilir. Bu nedenle hükümetin, taahhütlerine olan bağlılığını, uygulamalarıyla göstermesi gerekir. Hükümetin, üzerinde anlaşmaya varılan mali hedefleri gerçekleştirecek adımları atması, bankacılık sistemindeki reformları devam ettirmesi, özel sektörün rolünü güçlendirmesi ve iş dünyasının ihtiyacı olan ortamı hazırlaması gerekir.”

Uluslararası Para Fonu yetkilisi Anne Kruger, güçlü politik uygulamalar sayesinde Türkiye ekonomisinin, çok büyük olan potansiyelini gerçekleştirip, başta dar gelirliler olmak üzere, tüm Türk halkının yaşam düzeyini hızla yükseltecek temellerin atılabileceğini belirtti.

Uygulanmakta olan programın beşinci değerlendirmesi için Uluslararası Para Fonu heyetinin Mayıs ayı ortalarında Türkiye’ye gitmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG