Erişilebilirlik

Arama Çalışmaları Sona Erdi - 2003-05-04


Bingöl'de deprem sonrası başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sona erdirildi. Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 167 olarak açıklandı. Yüzlerce yaralının tedavisine ise devam ediliyor. Yetkililer bazıları oturulamayacak şekilde 80 binanın tahrip olduğunu açıkladılar. Depremde çöken dört katlı İlköğretim Yatılı Bölge Okulu'nda ölen çocukların sayısı da 84 olarak belirlendi.

Bingöl Valisi Hüseyin Coş, kent ve çevresinde çöken binaların enkazı altından hiçbir hayat belirtisi alınamadığı için kurtarma çalışmalarına son verildiğini söyledi. Vali Çoş depremle ilgili son bilgileri çöken, yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bulunduğu alanda verdi. 6,4 büyüklüğündeki depremde okulun 84 öğrencisi öldü. Enkazdan Cumartesi gecesi de iki ceset çıkarıldı. Ölen çocukların çoğu bölgedeki Kürt köylülerin, yatılı olarak bölge okuluna gönderdiği çocuklardı. Okulun çökmesinde rüşvet yiyen resmi görevlilerin, müteahhitlere kötü malzemeyle inşaat yapmasına izin vermesinin rol oynadığı iddia ediliyor.

Vali Coş, Cuma günkü olaylar nedeniyle eleştiriye uğradı. Çadır, gıda ve su dağıtımını yetersiz bulan bir grubun düzenlediği gösteri sırasında polisle çatışma çıktı. Olayda iki gösterici ağır yaralandı, birçok kişi gözaltına alındı, Emniyet Müdürü de görevden alındı.

Bingöl Valisi, çöken okul binasının inşası hakkında tam bir soruşturma yapılacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG