Erişilebilirlik

'Gösteriler Özgürlük Belirtisi' - 2003-04-20


Başkan Bush Irak’ın özgürlüğe kavuşturulmasıyla birlikte dünyanın daha güvenli bir hale geldiğini söyledi.

Bush bugün Paskalya dolayısıyla düzenlenen ayine, Irak’ta kurtarılan iki savaş tutsağı Amerikalı ile birilikte katıldı. Bush ayinden çıkarken barış için dua ettiğini söyledi, Irak’taki gelişmelerin dünyayı doğru bir yola soktuğunu belirtti.

Başkanın Teksas’taki çiftliği yakınındaki kilisenin önünde toplanan gazeteciler Başkan’a, Irak’taki son gösterilerden rahatsız olup olmadığını sordular. Başkan bu gösterileri özgürlüğün belirtisi olduğunu söyleyerek yanıt verdi:

"Özgürlük güzeldir. İnsanlar özgür oldukları zaman fikirlerini açıkca ifade ederler. Biz Irak’a girmeden düşüncelerini açıklayamıyorlardı, şimdi açıklayabiliyorlar."

Bush, Saddam Hüseyin’in ölü ya ada sağ olup olmadığını bilmediğini tekrarladı, fakat artık iktidarada olmamasının önem taşıdığına işaret etti. Bush, Saddam için, “eğer sağsa, başını çıkarmamasını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Başkan Bush ayrıca, Irak’ı özgürlüğüne kavuşturma operasyonunda çarpışma aşamasının artık sona erdiğini ve bundan böyle ülke içi politikalara daha çok ağırlık verebileceğini belirtti.

XS
SM
MD
LG