Erişilebilirlik

İlk Büyük İhale Bechtel'in - 2003-04-18


Irak’ın yeniden yapılandırılması çerçevesinde, 680 milyonluk ihaleyi, merkezi San Francisco’daki ünlü inşaat şirketi Bechtel kazandı.

Amerika Uluslararası Kalkınma Ajansı (AID) Irak’ın yeniden yapılandırılması için ilk ihaleyle Bechtel firmasına, yaklaşık 35 milyon dolar verildiğini, fakat ödemenin tamamının, Kongrenin onayından sonra 18 ay içinde 20 taksitte yapılacağını açıkladı. Bechtel şirketi Ortadoğu ülkelerinde altyapı inşaatlarıyla tanınıyor.

Bechtel grubu, öncelikle Irak’ın enerji, su ve kanalizasyon sistemlerini onaracak. Sonraki aşamalarda ise hükümet binaları, okullar, hastaneler ve havaalanları onarılacak. Bechtel şirketi ABD'de iktidardaki Cumhuriyetçi Parti'ye yakınlığıyla tanınıyor. Cumhuriyetçi Başkan Ronald Reagan döneminde dışişleri bakanlığı yapan George Shultz, Bechtel yönetimi kurulu üyeleri arasında. Savunma Bakanı Donald Rumsfeld de 1980'lerde Bechtel adına Irak'a giderek eski devlet başkanı Saddam Hüseyin'le yeni bir petrol boru hattının yapımı konusunda görüşmüştü.

XS
SM
MD
LG