Erişilebilirlik

'Irak'ın Komşuları Katkıda Bulunabilir' - 2003-04-15


Dışişleri Bakanı Colin Powell, Türkiye'nin son haftalarda Irak konusunda yaptığı işbirliğini memnunlukla karşıladıklarını söyledi.

Powell, “Amerika’nın Irak konusunda Türkiye’yle bundan sonra nasıl bir işbirliği öngördüğü şeklindeki” bir soruya verdiği yanıtta, Nasıriye’de bugün Iraklı muhaliflerin yaptığı toplantıya atıfta bulunarak, “Bu toplantılar devam ettikçe komşu ülkelerin sürece katkıda bulunmaları, öneri getirmeleri için her zaman fırsat olacaktır” dedi.

Powell, Türkiye'ye 1 milyar Dolar’lık yardımın Irak konusunda işbirliği şartına bağlandığını ve yardımın onaylanması için Kongre'ye rapor vermesi gerekeceğini hatırlatan bir gazetecinin sorusu üzerine de “Bu aşamada herhangi bir karara varmadığını, karara varacağı zaman da Türkiye’nin yalnızca Irak konusundaki işbirliğini değil, ihtiyaçlarını da gözönüne alacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Mart ayı başında aldığı kararın Amerika'da büyük düş kırıklığı yarattığını söyleyen Powell, ancak bunun geçmişte kaldığını, artık ileriye dönük hareket edildiğini vurguladı.

XS
SM
MD
LG