Erişilebilirlik

Franks: Savaşın Süresi Önceden Kestirilemez - 2003-03-30


Irak’taki koalisyon güçlerinin komutanı Orgeneral Tommy Franks, Amerikan ve İngiliz birliklerinin çeşitli cephelerden Bağdat’a 100 km yakınlaştığını söyledi; birliklerin Bağdat’a doğru ilerlemeyi sürdüreceğini kaydetti. Tommy Franks, bugün Katar’da yaptığı basın toplantısında koalisyon birliklerine ait uçakların Irak içindeki tesislerden kalkarak hava operasyonları düzenlediğini kaydetti. Franks, koalisyon güçlerinin bugüne kadar büyük ilerleme sağladığını ve savaşın planlandığı gibi gittiğini de vurguladı.

Franks, son 48 saat içinde koalisyon birliklerinin Kuzey Irak’taki büyük bir terörist hedefe saldırdığını belirtti. Frank, bu terörist hedefin neresi olduğunu açıklamadı, ancak saldırının Ensar-ül İslam’ı hedef aldığı sanılıyor.

Bush yönetimi, Kuzey Iraklı Kürtler'in oluşturduğu bu grubun El-Kaide’yle bağlantısı olduğunu ve kimyasal silah geliştirmeye çalıştığını söylüyor.

Tommy Franks, bir gazetecinin “savaşın ne kadar süreceği” şeklindeki ısrarlı sorularına yanıt vermekten kaçındı ve süreyi kestirmenin imkansız olduğunu belirtti. Franks, “hiç kimse bir savaşın ne kadar süreceğini bilemez,” dedi.

XS
SM
MD
LG