Erişilebilirlik

Irak'ta ABD Askerlerine İntihar Saldırısı - 2003-03-29


Necef’te düzenlenen intihar saldırısında 4 Amerikalı asker öldü.

Bağdat rejimi, Necef kenti yakınlarında Amerikan kuvvetlerince kurulan askeri kontrol noktasına yaklaşan bir taksideki bombayı Iraklı bir subayın patlattığını bildirdi.

Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan, bugünkü intihar saldırısının bu tür eylemlerin ilki olduğunu, binlerce Arap gönüllünün saldırıları düzenlemek üzere Irak’a geldiğini öne sürdü.

Ramazan, Iraklılar’ın koalisyon güçlerini öldürmek için her yönteme başvuracağını da kaydetti. Amerikalı askeri yetkililer ise, saldırının, savaş planlarını değiştirmeyeceğini açıkladı.

Bu arada koalisyon uçakları Bağdat’a gündüz başlattıkları hava saldırılarını gece de sürdürdü. Saldırılarda Irak Enformasyon Bakanlığı binası da hedef alındı. Enformasyon Bakanı Muhammed Said El-Sahaf, dün ve bu sabahki saldırılarda Bağdat’ta 68, ülkenin diğer yerlerinde de 70 kişinin öldüğünü söyledi.

Amerikan savaş uçakları Basra yakınlarında yaklaşık 200 milisin toplantı yaptığı bir binayı bombaladı.

Nasıriye’deki çarpışmalar ise halen devam ediyor. Bölgedeki yeni mezarların koalisyon güçlerince açıldığı ve bazı Amerikalı askerlerin cesetlerinin bulunduğu bildirildi.

Bağdat’ın güneyinde toplanan Amerikan kara birlikleri ise, malzeme sevkiyatıyla ilgili sorunları gidermeye çalışıyor. Askeri yetkililer, sevkiyat sorunları nedeniyle operasyonlara ara verilmeyeceğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG