Erişilebilirlik

Pazar Yerinde 50 Kişi Öldü - 2003-03-28


Amerikan ve İngiliz kuvvetleri Bağdat'ı son günlerin en şiddetli bombardımanına tutarken bir pazar yerinde 50 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Iraklı hastane görevlileri ve Arap medya kurumları pazar yerinin Bağdat'ın batı kesiminde bir yerleşim yerinin ortasında bulunduğunu bildiriyor. Amerikan askeri yetkilileri olayı incelediklerini söylüyor.

Bağdat'a yönelik roket ve top ateşi, özellikle devlete ait yapıları ve Cumhuriyet Muhafız Ordusuna ait yerleri hedef alıyor. Amerikan Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir B-2 ağır bombardıman uçağı da Bağdat'taki haberleşme merkezini imha etmek amacıyla iki adet, yüksek tahrip gücüne sahip, beton delme yeteneği olan bomba attı.

Güneyde ise Nasıriye yakınında meydana gelen şiddetli çarpışmalardan sonra 4 Amerikan deniz piyade askerinin kayıp olduğu açıklandı. Irak'ın orta kesimindeki Necef ve Divaniye yakınında da şiddetli çarpışmalar olduğu bildildi.

İngiliz askeri yetkilileri, kuşatma altındaki Basra'da Irak milislerinin, kentten kaçmaya çalışan sivil Iraklılara ateş açtığını söylediler.

Irak harekatını yürüten Amerikalı komutanlar ise Bağdat'ı ele geçirmek için girişilecek operasyona hazırlanıyor. Bağdat çevresinde Irak'ın en seçkin askeri birliklerini oluşturan Cumhuriyet Muhafızları'nın mevzilendiği bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG