Erişilebilirlik

Annan'dan Kıbrıs İçin Uyarı - 2003-02-25


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Kıbrıslı Türk ve Rumları, adanın bölünmüş durumuna son vermeyi öngören planı, Cuma günkü son süreye kadar kabul etmeye çağırdı.

Kofi Annan, Yunan liderlerle görüşmek amacıyla Atina’ya varışında yaptığı açıklamada, sürenin bir iki gün aşılabileceğini ancak, bu son fırsatın kaçırılması durumunda yeni bir imkanın ne zaman doğacağını bilmediğini söyledi.

Yunanistan haber ajansları Başbakan Costas Smitis’in Kıbırıs konusunu bugün Başkan Bush’la telefonda görüştüğünü duyurdu.

Yunanistan Başbakanı Costas Simitis, dün, Birleşmiş Milletler önerisini bu hafta sonuna kadar kabul etmenin imkansız olduğunu söyledi. AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan da, bir anlaşmanın Mart sonuna kadar sağlanabileceğini belirtmişti. Ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, toprak bölüşümüyle ilgili itirazları yüzünden Birleşmiş Milletler planına karşı çıkıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Atina’ya, Ankara’da dün yaptığı görüşmelerden sonra gitti. Annan, yarın da Kıbrıs’ta bekleniyor. Verilen süre içinde Birleşmiş Milletler önerisi üzerinde anlaşmak, Avrupa Birliği üyeliğinin Türk ve Rumları kapsaması açısından önem taşıyor.

XS
SM
MD
LG