Erişilebilirlik

Loğoğlu Ankara'nın Perspektifini Amerikalılar'a Anlattı - 2003-02-23


Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Türkiye’yle ABD arasındaki görüşmelerin tek amacının para olmadığını, askeri ve siyasi konuların da büyük önem taşıdığını söyledi.

Büyükelçi Loğoğlu Pazar günü CNN Televizyonu'nda katıldığı haber-programda anlaşmaya yaklaşıldığını belirtirken, “Türkiye’nin ABD’ye destek olmak istediği konusunda kuşkuya yer olmadığını” bildirdi. Destek konusunda nihai kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin vereceğini belirten Büyükelçi, Türk hükümetinin görüşmelerdeki tek amacının yardım miktarını artırmak olduğu yolundaki yorumların yanlış olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Loğoğlu, Türk halkının %90’dan fazlasının savaşa karşı olduğunu hatırlattı, Türk hükümetinin uluslararası meşruiyeti de dikkate almak zorunda olduğunu söyledi. İkinci bir Birleşmiş Milletler kararının hem Türkiye’nin hem de başka ülkelerin destek kararını kolaylaştıracağını kaydeden Büyükelçi, olası bir savaşta Türkiye’nin de Kuzey Irak’ta askeri varlığı olacağını ancak bu varlığın insani amaçlı olacağını bildirdi. Türk askerinin kuzey Irak’taki Kürtler’in Saddam Hüseyin’den korunmasına yardımcı olduğunu hatırlatan Büyükelçi Loğoğlu, bu korumanın mültecilere ve bölgedeki öteki gruplara da uygulanacağını söyledi.

XS
SM
MD
LG