Erişilebilirlik

Erdoğan: Irak Konusunda Kritik Aşamaya Gelindi - 2003-02-04


AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak konusunun çok kritik bir aşamaya geldiğini söyledi.

Erdoğan, partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada, zor kararları alma ve risk üstlenme zamanının geldiğini söyledi.

AKP Genel Başkanı, insan hayatında olduğu gibi devletlerin hayatında da verilecek zor kararlar ve alınacak riskler bulunduğunu, geleceği öngörülmemiş kararların ağır bedellerle sonuçlanabileceğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ise, Irak konusunda Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasının eşiğinde yer aldığını belirterek, "önemli kararlar almak üzereyiz, çok zaman kaybettik artık müsamere bitti" şeklinde konuştu.

Partisi'nin Meclis Grubu'nda konuşan Baykal, Irak'a askeri müdahalenin uluslararası meşruiyeti temel alması gerektiğini vurguladı, Baykal, operasyon meşru da olsa, Türkiye'nin bir cephe ya da karargah haline gelmemesi ve Irak'ın toprak bütünlüğünün tehdit edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bu arada Başbakan Abdullah Gül, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’le telefonda görüştü. Yetkiler görüşmede, Irak ile ilgili son gelişmelerin gözden geçirildiğini açıkladılar.

XS
SM
MD
LG