Erişilebilirlik

Gül Üsleri Kullandırmak İçin 'Uluslararası Meşruiyet' İstedi - 2003-01-25


Başbakan Abdullah Gül, Türkiye’nin Irak sorununun savaşsız çözümü konusunda Amerika’yla görüş birliği içinde olduğunu söyledi. Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için İsviçre’de bulunan Gül, Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell’la görüştükten sonra, Türkiye’deki Amerikan askerlerine Türkiye’deki üsleri kullanma izni verilmesi noktasında, uluslararası meşruiyet gerektiğini bildirdi. Üslerle ilgili her konuyu görüştüklerini kaydeden Powell ise Türkiye’deki yasal süreci bildiklerini ve Irak’la ilgili karar konusunda son bir tarih koymadıklarını belirtti.

Başbakan Gül, savaş kararının Güvenlik Konseyi’nce alınması gerektiğini bildirdi ve uluslar arası meşruiyetin millet meclisinde yapılacak oylamada kullanılacak oylar için önemli olduğunu söyledi.

Görüşmeye Adalet ve Kalkınma Partisi lideri Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan daha önce, Ankara’nın Amerika’nın başını çekeceği Irak’a karşı bir saldırıya, katılma konusunda kararını vermek için, Güvenlik Konseyi’nin raporunu bekleyeceğini söylemişti.

XS
SM
MD
LG