Erişilebilirlik

Başkan 'Birliğin Durumu' Konuşmasına Hazırlanıyor - 2003-01-25


Başkan Bush, Amerikan halkını terörist gruplar ve hukuk dışı devletlerden korumak için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.

Bugün haftalık olağan radyo konuşmasını yapan Başkan, bütün dünyanın Amerika’nın gücüne ve kararlılığına güvendiğini belirtti. Bush, Amerika’nın tüm dünyanın barış beklentisini yerine getirmek için mümkün olan herşeyi yapacağını bildirdi.

Başkan Salı akşamı Kongre’de yıllık Birliğin Durumu konuşmasını yapmaya hazırlanıyor.

Başkan Bush, Salı akşamı yapacağı Birliğin Durumu konuşmasında ağırlık vereceği konuların başında Amerikalıları terörist saldırılara karşı koruma, ekonomiyi güçlendirme ve yaşlılar için sağlık hizmetlerini geliştirmenin geldiğini söyledi. Bush, olası Irak savaşı ve 670 milyar dolarlık vergi kesintisi programının uygulanmasının Kongre’nin kamu harcamalarının artmasını kontrol altına almasını gerektirdiğini belirtti. Başkan şöyle konuştu:

"Harcamaları kontrol altında tutmak, ekonomik büyüme ve iş imkanları açılması için önemli. Harcamalarda dikkatli davranmak olası bir savaş, ulusal acil durum ve ekonomik durgunluğun getireceği bütçe açığının azaltılması açısından da büyük önem taşıyor."

Başkan Bush, hükümet harcamalarının vatandaşlarının gelirinden daha büyük bir hızla büyümemesi gerektiğini de vurguladı ve bütçe önerisinde hükümet harcamalarındaki artışı yüzde dörtle sınırlayacağını açıkladı.

Demokratlarsa Başkan’ın ekonomiyi canlandırma programının şirket hisselerine uygulanan vergileri azaltma yoluyla zenginlerin işine yarayacağı ve sade vatandaşa haksızlık ettiği eleştirisinde bulundu.

XS
SM
MD
LG