Erişilebilirlik

Altın Küre Sahiplerini Buldu - 2003-01-20


60. Altın Küre ödulleri Pazar gecesi California’da sahiplerini buldu.

En iyi film ödülünü, başrollerini Nicole Kidman, Julianne Moore ve Meryl Streep’in paylaştığı “The Hours” filmi kazandı.

Avustralyalı aktris Nicole Kidman en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülürken Jack Nicholson da “About Schmitt“ filmindeki başarısıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.

En iyi yönetmen ödülünü de “Gangs Of New York” filmiyle Martin Scorsese kazandı.

Altın Küre Ödülleri töreninde “Chicago” müzikaliyle “The Hours” filmi en iyi ödüllere layık görüldü.

Eski bir Broadway müzikalinin sinemaya uyarlanmış versiyonu “Chicago” en iyi müzikal ödülüne, Richard Gere ve Renee Zellweger da 1920’li yıllarda bir cinayeti anlatan filmdeki rolleriyle ödül kazandılar.

“The Hours” filmi en iyi film ödülünü kazanırken, yazar Virginia Woolf’u canlandıran Nicole Kidman da en iyi aktris ödülüne layık görüldü.

Jack Nicholson eşini kaybetmiş orta yaşlı bir adamı canlandırdığı film “About Schmitt” ile en iyi aktör ödülüne layık görüldü.

İspanyol yapımı "Talk To Her" filmi en iyi yabancı film ödülünü kazandı. Ünlü aktör Gene Hackman’a da sinema dünyasına katkıları nedeniyle bir ödül verildi.

Martin Scorsese 19. yüzyılda göçmenlere karşı gösterileri konu alan “Gangs Of New York” filmiyle en iyi yönetmen ödülünü kazanırken filmin U2 grubu tarafından düzenlenen soundtrack şarkısı "The Hands That Built America" da en iyi şarkı ödülünü kazandı.

XS
SM
MD
LG