Erişilebilirlik

Maurice Öldü Bee Gees Yaşıyor - 2003-01-17


Bee Gees’in vokalisti, bass ve keyboardcusu Maurice ameliyat masasında öldü. Maurice Gibb 53 yaşındaydı.

Müzik dünyası 1960 ve 70’lerde dünyanın en sevilen gruplarından olan Bee Gees’in kurucusu Gibb kardeşlerden Maurice’in yasını tutuyor. Maurice Gibb, 12 Ocak’ta Miami Beach’de bağırsak ameliyatı sırasında kalp krizi geçirerek öldü. Yıllardır Miami’deki Middle Ear adlı stüdyolarında müzik çalışmalarını sürdüren üçlü İngiltere doğumlu ama Amerikan müzik hayatının vazgeçilmez gruplarından. Maurice Gibb ikiz kardeşi Robin ve ağabeyi Barry’yle birlikte 1970’lerde disko müziğinin en sevilen gruplarından Bee Gess’i kurdu. 1977’de "Saturday Night Fever" albümündeki "Night Fever", "More Than A Woman" ve "How Deep Is Your Love" listebaşı oldu.

Tüm dünyada 40 milyon satan Saturday Night Fever, bugüne kadar en çok satan film müziği albümü. Bee Gees adı Brothers Gibb, Gibb Kardeşler’in baş harflerinden doğdu. Gibbler ailece müziğin içindeydi. Babaları Hugh müzisyendi, anneleri Barbara şarkıcıydı. 1970 ve 80’lerde başarılı bir şarkıcı olan küçük kardeşleri Andy, 1988’de 30 yaşında bir kalp rahatsızlığından ölmüştü. 1955’de Manchester kentinde ilk kez sahneye çıkan Bee Gees’in ünlenmesi, ailenin 1958’de Avustralya’ya taşınmasından sonra 1962’de başladı. Avustralya’da televizyon programları yapan, ilk plaklarını dolduran üçlü, Beatles ve Rolling Stones gibi pop/rock gruplarının ortalığı kasıp kavurduğu bir sırada, 1966’da İngiltere’ye döndü. Şöhret yetiştirmesiyle ünlü plak şirketi sahibi ve müzik yapımcısı Robert Stigwood’la anlaşan Bee Gees, listebaşı şarkıları biraraya getiren bir dizi albüm çıkardı.

"New York Mining Disaster 1941", "Massachusetts" ve "To Love Somebody" o yılların en sevilen parçaları arasına girdi. 1971’de üçlü, ilk kez Amerika’da listebaşı olan bir şarkıya imza attı. Bee Gees topluluğunun yıldızı 1971’den sonra sönmeye başladı ama 1970’lerin son yıllarında üçlü, aşk şarkılarından dans müziğine kadar çok çeşitli parçalarıyla disko döneminin vazgeçilmez topluluğu oldu. 1978’de Saturday Night Fever’ın devamı sayılan "Spirits Having Flown" albümü 20 milyondan fazla sattı.

Disko döneminin bitmesinden sonra da Bee Gees müzik çalışmalarını sürdürdü, 1980’lerde üçlü Barbra Streisand ve Diana Ross’a şarkılar besteledi. Bee Gees’in 1983’de Amerikan halk müziğinin ünlü sesleri Kenny Rogers ve Dolly Parton için bestelediği "Islands In The Stream", listebaşı oldu. Bee Gees 1997’de Rock and Roll ‘un en ünlüleri arasına seçildi. Üçlü, turnelere ve müzik çalışmalarına devam etti.

Topluluk, müzik çalışmalarını Miami’deki Middle Ear adlı stüdyolarında yapıyor. Bee Gees’in son albümü 2001 yılında çıktı. "This Is Where I Came In". Maurice Gibb’in 53 yaşında ani ölümü üzerine ailesi yazılı bir açıklama yaptı ve “Onun sevgisi, heyecanı ve yaşama tutkusu hepimiz için ilham kaynağı olmaya devam edecek,” dedi.

XS
SM
MD
LG