Erişilebilirlik

Gül Hükümet Politikalarını Savundu - 2003-01-14


Başbakan Abdullah Gül, AKP Meclis Grup toplantısında hükümete ve hükümetin Irak politikasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

"Daha işin başındayız, 5 yıl iktidarda olduğumuzu unutmayın" diyen Gül, uyguladıkları politikalar konusunda hükümet içinde de, parti içinde de hiçbir tereddüt bulunmadığını söyledi.

Orta ve uzun vadede köklü reformlarla halkın yüzünü güldürmeyi amaçlayan bir parti ve hükümet olduklarını kaydeden Gül, reformların tüm sektörleri kapsayacağını belirtti ve üniversitelerin de bunun dışında kalmayacağını vurguladı.

Abdullah Gül, Irak savaşı konusunda, Türkiye'yi en kötü senaryoya göre hazırlamanın hükümetin görevi olduğunu söyledi ancak sorunun savaşsız önlenmesi için de her türlü çabayı gösterdiklerini bildirdi.

Partisinin meclis grubunda yaptığı konuşmasının önemli bir bölümünü Irak bunalımına ayıran Gül, hükümetin krizi savaşsız çözme gayretlerinin dışarıda büyük takdir gördüğünü, ülkedeyse eleştirildiğini söyledi. Eleştirileri "haksızlık ve sorumsuzluk" olarak niteleyen Başbakan, "Hükümet ne yaptığı bilmektedir, hükümet, en kötü sanaryolara karşı Türkiye'yi hazırlamaktadır" dedi.

Herkesin Irak konusunda derin bir kaygı içinde olduğunu, özellikle savaş sonrasında ortaya çıkacak durumla ilgili kaygılar bulunduğunu belirten Gül, bölgeyi yakından bilenlerin savaştan sonra Irak'ta çıkacak durumun çok tehlike yaratacağından kuşkulandıklarına dikkati çekti.

"Türkiye bu kadar savaş yanlısı gözükemez, kimsenin bu kadar savaşı arzular görünüm içinde olmaması gerekir, bu kimseye de yakışmaz" diyen Başbakan hükümetin bu konuya büyük zaman ayırdığını söyledi.

Başbakan, hükümetin, Irak politikasını, Milli Güvenlik Kurulu'nda yapılan tartışma ve görüşmelerde ortaya çıkan görüş birliği üzerine oturttuğunu bildirdi ve bu görüş birliğinin, Dışişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görüş, değerlendirme ve önerileri dikkate alınarak oluşturulduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG