Erişilebilirlik

Sherly Crow Yine İlgi Odağıydı - 2003-01-03


Pop-rock yıldızı Sherly Crow, 2002'de yine ilgi odağıydı. yeni albümü ve aynı adı taşıyan şarkısıyla listebaşı olan Crow, yıl boyunca Amerika, Avrupa ve Japonya’da turne yaptı

Pop-rock şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Sheryl Crow, 1962’de Montana eyaletinin Kennett kentinde doğdu. Burası Tennessee eyaletinin Nashville kentine çok yakın ve ve Nashville de Amerikan halk müziğinin beşiği sayılıyor. O bölgede yaşayıp da müzikle ilgilenmemek neredeyse imkansız.

Sheryl Crow da müzikle büyüdü, annesi babası gitar çalar, şarkı söylerdi ve bir de grupları vardı. Sherly de 6 yaşında piyanoyla başladı, müziğe. Liseden hemen sonra da rock ve blues türü müziğe kapılıp St.Louis’e yerleşti. George Harrison, Joe Cocker, Stevie Wonder ve Rod Stewart gibi sanatçılara vokalistlik yaptı. 1993’de blues esintili ilk albümünü çıkardı. "Tuesday Night Music Club" milyonlarca sattı, platin plak aldı. Şarkı sözlerinin çoğu kendisine aitti. 1996’da 2. albümünü çıkardı, sanatçı. Bu albümdeki "If It Makes You Happy", "Everyday is a Winding Road" ve "A Change Will Do You Good" listelerde ilk sıralara yerleştiği gibi Sheryl Crow kendi adını taşıyan bu albümle de platin plak almayı başardı. Bu albümdeki şarkılardan birinde geçen silah aleyhtarı bir bölümde Wal-Mart’ın adını kullanmasına kızan mağazalar zinciri, sanatçının CD’lerini boykot etti ama bu da albüm satışlarının rekora çıkmasını engellemedi.

Crow, 1997 ve 1998’de yılboyu süren turneler yaptı, konserler verdi, hayranlarıyla daha sıcak bağlar kurdu. Rolling Stones’un "Bridges to Babylon" turnesine katıldı, Lilith Fuarı’nda konser verdi. Sheryl Crow’un 3. albümü "Globe Sessions" 1998 sonbaharında çıktı. Sanatçı bu albümle de başarısını sürdürdü, En İyi Rock Albümü dalında Grammy ödülü aldı. Crow’un 4. albümü "Live From Central Park" 1999 yılında çıktı. Sherly Crow’un son albümü "C’mon C’mon" albümü bir rock klasiği ve turneler için ideal bir şarkı demeti sayılıyor. Hem eski parçalarından daha hareketli şarkılar var bu albümde, hem de daha belirgin bir duygusallık. Örneğin 11 Eylül’den sonra halk müziği sanatçısı Emmylou Harris’le söylediği "Weather Channel güzel bir örnek. Crow’un kızkardeşi de halk müziği şarkı sözü yazarı. Nashville’de yaşıyor. Sheryl Crow CD’lerini en çok 13-15 yaş grubunun satın almasına şaşıyor, ama bir itirazı da yok.

XS
SM
MD
LG