Erişilebilirlik

2002'de Hollywood'da Rekor Kıran Filmler - 2002-12-30


1960’lı yıllardan beri çizgi romanların kahramanı olan “Örümcek Adam” beyaz perdede de gönülleri fethetti. ABD'de filmin bilet satışları 404 milyon, uluslararası çapta ise 414 milyon doları buldu. 2002 yılının en çok para getiren filmi “Örümcek Adam” dı. Filmin bu kadar başarılı olması, artık “Örümcek Adam-2” nin çekilmesini de kaçınılmaz hale getirdi.

Bu yıl daha önce oynamış filmlerin devamı niteliğinde olan filmler de gösterime sunuldu. “Yıldız Savaşları-2 ya da “Attack Of the Clones-Klonların Saldırısı” aslında 1977 yılında başlayan “Yıldız Savaşları” film serisinin beşincisiydi.

Bu yılın, yapımcısına en büyük kâr getiren filmi ise “Kalbinin Sesini Dinle” oldu. Amerika’da yaşayan Rum toplumunun gelenek ve göreneklerine bağlılığını esprilerle anlatan “Kalbinin Sesini Dinle” adlı romantik-komedi, sadece 5 milyon dolara malolmuştu.

"Örümcek Adam" ın 130 milyon dolarlık bütçesinin yanında bu miktar çok küçük kalıyor. Nisan ayında sadece 100 kadar sinemada gösterime giren film, hala oynuyor ve şimdiye kadar 217 milyon dolar getirdi. Başlangıçta reklam verecek bütçesi bile olmayan “Kalbinin Sesini Dinle” nin başarısı, insanların birbirlerine film hakkında iyi şeyler anlatmalarına bağlanıyor.

Bu yıl bazı filmler de kulaktan kulağa yayılan kötü eleştiriler nedeniyle hiç iş yapamadı. Pop müzik yıldızları Britney Spears ile Madonna’nın filmlerinin sonu da böyle oldu.

Bu yılki Oskar ödüllerine gelince... Orada da bazı ilkler yaşandı. En iyi kadın ve erkek oyuncu oskarları, siyah yıldızlar Denzel Washington ile Halle Berry’e verildi.

XS
SM
MD
LG