Erişilebilirlik

11 Eylül Kurbanlarına Özel Albüm - 2002-12-26


20 yıldır müzik yapan Pat Benatar, Rock&Roll’un en başarılı kadın vokalistlerinden ve süperstarlarından sayılıyor. Sanatçının altı platin, dört altın albümü, dört Grammy ödülü var. 1981, 1982, 1983 ve 1984’te dört yıl arka arkaya en iyi rock vokalisti olarak o güzel, klasik sesi ve usta yorumuyla aldı, Grammy’leri. Birçok plağı haftalarca listelerden inmedi.

10 Ocak 1953 yılında New York’ta doğan Patricia Andrezeyewski, liseyi bitirdikten sonra klüplerde şarkı söylemeye başladı. 1979’da bir milyon satan ilk albümü "In the Heat of the Night"ı çıkardı, onu 1980’de "Crimes of Passion" izledi. Pat Benatar operaya yatkın sesi, usta yorumuyla büyük ilgi topladı. 1981’de çıkardığı "Precious Time" albümü listebaşı oldu. Pat Benatar 1982’de birlikte müzik yaptıkları Neil Giraldo’yla evlendi. Aynı yıl "Get Nervous" adlı dördüncü albümünü çıkardı. Birlikte çeşitli yardım konserleri ve turneleri yaptılar. Pat Benatar eşiyle çalışmayı seviyor ve “zor olan, evde yemeği kimin yapacağına karar vermek” diyor.

Çiftin 1985 ve 1994’te iki kızları oldu. Pat Benatar çocuklarına rağmen turne ve konserlerine ara vermedi. Avrupa’dan Avustralya’ya, Japonya’ya kadar uzanan turneler yaptı. 1987’de "Best Shots" adlı albümü İngiltere’de en çok satan albüm oldu. Pat Benatar 1997’de 12. albümü "Innamorata"yı çıkardı. "Innamorata" aşık, sevgili anlamına geliyor.

Sanatçı, 11 Eylül’de ölenlerin anısına "Christmas in America" adlı bir albüm de yaptı. Bu albümün bütün geliri, terörist saldırıda hayatını kaybedenlerin çocuklarına burs vermek için kurulan fona gidiyor. Pat Benatar, 20 yıl önce olduğu gibi bugün de ufak tefek yapısı, çocuksu yüzü, dev sesi, boyundan büyük gitarı, inanılmaz sahne hakimiyeti, izleyicilerle kurduğu sıcak bağ, her albümü ve konseriyle Amerikan rock müziğinin en sevilen sanatçılarından biri olmayı sürdürüyor.

XS
SM
MD
LG