Erişilebilirlik

'Irak'ın Uluslararası Teröristlerle Bağları Var' - 2002-12-24


Dışişleri Bakanı Colin Powell’in söylediği gibi, “11 Eylül 2001’den beri dünya, daha tehlikeli bir yer haline geldi. O gün yapılan terörist saldırılardan sonra ortaya yeni bir gerçek çıktı. Powell, “dünya kitle imha silahı geliştiren ülkelerle bu silahları kullanmak isteyen terörist örgütler arasındaki bağlantıyı sonunda anlamak zorunda kaldı,” dedi.

Irak bu konuda tam bir örnek. Irak rejiminin terörizme gösterdiği destek, kitle imha silahlarına duyduğu iştah ve başka ülkelere duyduğu düşmanlığın yeni bir anlayışla değerlendirilmesi gerekir.

Irak’ın uluslararası teröristlerle bağları var. Irak bugüne kadar teröristleri bomba, zehir ve öldürücü gaz yapma konusunda eğitti. Irak, aynı zamanda elindeki öldürücü biyolojik ve kimyasal silahları havadan atabilecek insansız araçlara sahip.

Irak rejimi İslam dinini yanlış yorumlayarak cinayetleri haklı göstermeye çalışıyor. 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Irak hükümetinin elindeki haftalık yayın organlarından birinin kapağında yanan Dünya Ticaret Merkezi ikiz binalarının resmi vardı ve üzerinde de “Tanrı’nın Cezası” yazıyordu. Temmuz ayında Iraklı bir köşe yazarı, Usame bin Ladin’in Amerika’ya nasıl acı çektireceğini bildiğini ve, “Bin Ladin’e, devrim, güvercin kanatları ve kurşun hepsi aynı şeyler, imanı olanın kalbinde bunlar aynıdır,” diyorum diye yazdı.

Amerika Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz’in de söylediği gibi, Körfez Savaşı’nın sona ermesinden buyana geçen 11 yıl içinde devlet kontrolundaki Irak medyası, teröristler ve terörizm tehditlerini göklere çıkaran yazılarla doluydu. On yıl önce Saddam Hüseyin’in oğlu Uday’in gazeteci Babil’de yorumcu, “Amerika her Iraklı’nın ülkeleri ve kentleri aşabilecek bir füze haline gelebileceğinin ne demek olduğunu anlamıyor mu?” sorusunu ortaya atmıştı. Bu tür yorumların çoğu, Saddam Hüseyin’den geliyor. Saddam Hüseyin 11 Eylül 2001’deki terörist saldırıları açıkça haklı gören ve kutlayan tek devlet başkanıdır.

Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz’in de belirttiği gibi, karşı karşıya olduğumuz tehditlerin boyutunu değerlendirirken, düşmanlarımızın açıklamalarını sadece boş sözler olarak görmek tarihi bir hata olur. Bu hatayı yapmak bize yönelik tehlikeyi daha da büyütür.

XS
SM
MD
LG