Erişilebilirlik

Erdoğan: AB Çifte Standart Uyguluyor - 2002-12-09


AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’ni, aday üyelere karşı çifte standart uygulamakla suçladı.

Erdoğan, bu suçlamayı bugün Kopenhag’da Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Danimarka’nın Başbakanı Anders Rasmussen’le görüştükten sonra yaptı.

Avrupa Birliği’nin siyasi kriterlerini yerine getirmek için Türkiye’nin gerekli siyasi reformları uygulayacağı sözü veren Erdoğan ancak üyelik müzakereleri başlatılan ülkelerden bazılarının bu kriterleri henüz yerine getirmediğine dikkati çekti.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye üyelik için müzakere tarihi verilmeyişinin Avrupa Birliği açısından çifte standart oluşturduğunu söyledi.

Danimarka Başbakanı Rasmussen ise görüşmede Erdoğan'ın, Türkiye'nin reform takvimini kendisine verdiğini bildirdi. Rasmussen, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu ancak AB'nin siyasi kriterlerini uyguladığını görmek gerektiğini belirtti.

Kopenhag’da toplanan Avrupalı liderler aday 10 ülkenin temsilcileriyle Birliğin genişleme sürecinin ayrıntılarını görüşüyor. Görüşmelerde yeni üyelere yapılacak mali yardımın miktarı üzerinde anlaşma sağlanması için çalışılıyor. Avrupa Birliği liderleri sorunun, 12 Aralık’taki Kopenhag zirvesinden önce çözümünü istiyor.

2004 yılında Avrupa Birliği’ne katılması planlanan 10 ülke, Kıbrıs, Malta, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya.

XS
SM
MD
LG