Erişilebilirlik

Kıbrıs Planına Türk Tarafının İtiraz Raporu Hazır - 2002-12-03


Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk tarafının Kıbrıs planıyla ilgili görüşlerini 1-2 gün içinde BM’ye ileteceğini açıkladı.

Denktaş bu açıklamayı Salı günü New York’ta kalmakta olduğu otelden sağlık kontrolü için hastaneye giderken yaptı.

Rum tarafının BM’ye itiraz noktalarını içeren 31 sayfalık bir belge sunduğunu belirten Denktaş, Türk tarafının çekincelerinin de en az bu kadar tutacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Türk tarafının vereceği yanıt, Ankara’da Kuzey Kıbrıs Savunma ve Dışişileri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Ergün Olgun ve Türk Dışişileri Bakanlığı Kıbrıs Dairesi yetkilileri tarafından hazırlanarak Salı günü Denktaş’a ulaştırıldı.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Sözcüsü, Genel Sekreter'in Türk ve Rum liderlerden yanıt aldıktan sonra bunları karşılaştıracağını ve gerekirse plan üzerinde değişiklik yapabileceğini açıkladı.

Öte yandan ABD Dışişileri Bakanlığı Kıbrıs Özel Koordinatörü Thomas Weston Kıbrıs konusunda Kopenhag Zirvesi öncesi varılacak bir anlaşmanın Türkiye’ye müzakere tarihi verilmesini sağlaması gerektiğini söyledi.

Weston, NTV televizyonuna yaptığı açıklamada ABD’nin Kopenhag Zirvesi'nden önce sorunun çözümü için çabalarını yoğunlaştırdığını da belirtti.

XS
SM
MD
LG