Erişilebilirlik

Kenya'daki Saldırılar Sonrasında 12 Kişi Tutuklandı - 2002-11-29


Kenyayı yetkililer, Mombasa kentinde İsrail hedeflerine yönelik saldırılarla ilgili olarak 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bunlardan sadece birinin Kenyalı, diğerlerinin ise yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. Gözaltına alınanlardan 6’sı Pakistan, 3'ü Somali, 1'i Amerika, 1'i de İspanya vatandaşı.

Dün Mombasa’da İsrailliler'e ait bir turistik otel bomba yüklü bir aracın infilak etmesi üzerine yıkılmış, ayrıca İsrail’e dönmek üzere havalanan bir yolcu uçağına roket atılmıştı. Yıkılan otelde 16 kişi ölmüş, 100’e yakın kişi de yaralanmıştı. Yolcu uçağı ise hasarsız İsrail’e döndü. Otelde ölenler arasında üç İsrailli ile bomba yüklü araçtaki üç saldırganın bulunduğu bildirildi. Kenya polisi saldırıların hemen ardından yakalanan iki kişinin ifadelerine dayanılarak on kişinin daha göz altına alındığını belirtti.

Amerikalı ve İsrailli uzmanlar soruşturmanın yürütülmesinde Kenya polisine yardım ediyor.

Dünkü saldırının sorumluluğunu Lübnan’da üslenen Filistin Ordusu adlı bir kuruluş üstlendi.

Kenya’daki saldırı, aralarında Başkan Bush’un da bulunduğu, birçok dünya lideri tarafından kınandı.

Kenya Cumhurbaşkanı Daniel Arap Moyi, otelin enkazını ziyaret etti ve olayı “korkunç bir cinayet” olarak niteledi. Moyi, saldırının, Kenya başkenti Nairobi’de ABD Büyükelçiliği'ne karşı 1998 yılında girişilen ve çoğu Kenyalı olmak üzere 200’den fazla kişinin öldüğü bombalı saldırıyı hatırlattığını söyledi.

XS
SM
MD
LG