Erişilebilirlik

Suudi Arabistan İddiaları Yalanladı - 2002-11-25


Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Nayif, kraliyet ailesinin bir üyesinin teröristlere para verdiği yolunda Amerika’da son günlerde ortaya çıkan iddiaları, “asılsız yalanlar” olarak niteledi.

Washington’daki Suudi Arabistan büyükelçisinin eşi Prenses Hayfa El Faysal’ın Suudi vatandaşı olan bir kadına yaptığı para yardımının, teröristlere aktarıldığı yolundaki iddialar, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu – FBI tarafından inceleniyor.

Bu işin Prensesin bilgisi dışında yapılmış olabileceği belirtilirken bazı Amerikalı politikacılar, Suudi Arabistan hükümetinin üyeleri ya da kraliyet ailesi tarafından hayır amacıyla yapılan bağışların çoğu kez, radikal İslamcı, hatta terörist grupların eline geçtiğini söylüyorlar.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı, resmi Suud Haber Ajansı tarafından yayınlanan demecinde, “bir vatandaşımız bir diğer vatandaşımıza yardım ettiği zaman Amerika bunu suçlama konusu yapacaksa o zaman ciddi bir sorun var” dedi.

11 Eylül saldırılarını yapan 19 teröristten 15’inin Suudi Arabistan vatandaşı olması, Washington-Riyad ilişkilerinde gerginlik yaratmış bulunuyor.

XS
SM
MD
LG