Erişilebilirlik

İsrail Yolcu Uçağını Kaçırma Girişimi - 2002-11-18


İsrail'in El Al havayolu şirketine ait yolcu uçağını Pazar akşamı Tel Aviv-İstanbul seferi sırasında ele geçirmeye çalıştığı bildirilen bir kişi, uçaktaki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi.

Uçağın İstanbul'a inişinden 10 dakika önce meydana gelen olayda saldırganın bir hostesi bıçaklama ve pilot kabinine girme girişiminde bulunduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı, 170 yolcusuyla olaysız bir şekilde İstanbul Atatürk Havalimanına inen uçağı ele geçirmeye çalışan kişinin kimliğini 23 yaşındaki İsrail vatandaşı Tevfik Kubra olarak bildirdi. Kubra Türk polisi tarafından gözaltına alındı.

Olay üzerine, Tel Aviv'in Ben-Gurion Uluslararası Havaalanı güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi için geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yetkililer, alanda sürekli olarak uygulanan sıkı güvenlik önlemlerine rağmen Tevfik Kubra'nın, üzerinde bıçakla uçağa binmeyi nasıl başardığını araştırmaya başladılar.

İsrail uçağını kaçırma girişiminin sorumluluğunu üstlenen bir örgüt olmadı.

El Al şirketi, uyguladığı sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle dünya çapında ün sahibi. El Al uçuşlarının hepsinde, yolcular arasında sivil giyimli güvenlik görevlileri bulunuyor.

XS
SM
MD
LG