Erişilebilirlik

Yemen'deki Saldırıyı ABD'nin Düzenlediği Söyleniyor - 2002-11-05


Yemen'de, El-Kaide teröristleri olduğu sanılan altı kişinin, pilotsuz bir Amerikan uçağından atılan füzeyle öldürüldüğü bildiliyor.

Aralarında, bundan iki yıl önce "Cole" adlı Amerikan muhribine Aden limanında düzenlenen saldırıyı planladığı öne sürülen bir kişinin de bulunduğu altı terörist zanlısı Pazar günü Yemen'de, içinde bulundukları otomobilin infilak etmesi sonucu ölmüştü.

Amerika Merkezi İstihbarat Dairesi, CIA yetkilileri olay hakkında yorumda bulunmayı reddediyor. Ancak, kimliğinin açıklanmasını istemeyen, yüksek düzeydeki bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, otomobilin, "Predator" diye bilinen pilotsuz Amerikan uçaklarından biri tarafından atılan "Hellfire" güdümlü füzesiyle havaya uçurulmuş olabileceğini söyledi. CIA tarafından kullanılan bu uçaklarla daha önce Afganistan'da çeşitli El-Kaide hedeflerine saldırılar düzenlenmişti.

Pazar günü öldürülen kişiler arasında, Ekim 2000'de Cole muhribine Yemen'de girişilen ve 17 Amerikan askerinin ölümüyle sonuçlanan bombalı intihar saldırısını planladığı sanılan Ali Kaid Senyan El Hareti de bulunuyor. Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, aranan terörist zanlısının öldüğü yolundaki haberlerin memnunluk verici olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG