Erişilebilirlik

Türker: 'Ekonomik Reform Programı Rayında' - 2002-10-01


Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker Washington’daki temaslarını tamamladı. Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu yıllık toplantılarına katılan ve ikili görüşmeler yapan Bakan, Amerikan yönetimi, Dünya Bankası ve Para Fonu yetkililerinin Türkiye’de ekonomik programın aksamadan uygulanmasından memnunluk duyduklarını söyledi.

25 Eylül’den beri Washington’da bulunan Türker, seçimin gündemde olmasının Washington’da rahatsızlık yaratmadığını ve seçime rağmen ekonomik reform programının aksamadan uygulanmasının çok olumlu karşılandığını söyledi.

Türker, Dünya Bankası ve İMF’nin Türkiye’ye olumlu baktığını ve Dünya Bankası’ndan sosyal riski azaltmak için eğitimde kullanılmak üzere öngörülen 500 milyonluk kredinin ikinci 100 milyon dolarlık bölümünün erkene alınarak yıl sonundan önce verileceğini açıkladı.

Bakan Türker, dış yatırımcıların Adalet ve Kalkınma Partisi’ne sıcak bakıp bakmadığı yolundaki bir soru üzerine, "AK Parti’nin meşru bir parti olduğunu" ve seçime girerken herhangi bir partiye farklı yaklaşılmasından yana olmadığını söyledi.

Bakan, DSP’nin seçim şansıyla ilgili bir soru üzerine de barajı aşmalarının kesin olduğunu söyleyerek karşılık verdi ve “Demokratik Sol Parti en deneyimli ve güvenilir lidere sahip” diyerek en az yüzde 14 oy alacakları tahmininde bulundu.

Masum Türker Washington’da İsrail Maliye Bakanı Silvan Shalom ve Alman Maliye Bakanlığı Müsteşarıyla da ikili işbirliğini görüştü. Bakan bu görüşmelerden de olumlu sonuç aldığını, İsrail’le sivil havacılık sektörünü geliştirmede anlaşma imkanı bulunduğunu bildirdi.

Türker bugün Washington’dan ayrılıyor.

XS
SM
MD
LG