Erişilebilirlik

IMF ile Dünya Bankası Toplantıları Başladı - 2002-09-28


Uluslararası Para Fonu ile Dünya Bankası, ekonomik krizleri önleme ve yavaşlayan küresel ekonomiyi görüşmek üzere Washington’daki toplantılarına başladı.

Amerika Maliye Bakanı Paul O’Neill, dünlya ekonomisinin yılbayına gre yavaşlaması ve hala riskler olmasına rağmen zengin ülkelerin sürdürülebilir ekonomik gelişmeyi destekleyecek politikalar izlediklerini söyledi.

184 ülkenin maliye bakanlarıyla merkez bankaları yetkililerinin, Arjantin ve Brezilya’daki türden krizlerin önlenebilmesi için yeni bir plan üzerinde anlaşması bekleniyor.

Plana göre derin ekonomik kriz içinde bulunan ülkelerin borçları yeniden düzenlenecek. Sanayileşmiş 7 ülkenin dün Washington’da yaptığı toplantıda bu plana büyük destek verildi.

Amerika, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya da şirketlerin güvenilirliğini sağlama ve teröre giden mali kaynakları durdurma konusunda işbirliği yapacaklarını açıkladılar.

Bu arada IMF ile Dünya Bankası’nın izlediği politikalara karşı gösteriler beklenenden daha az seviyede de olsa sürüyor. 600’den fazla gösterici tutuklandı ancak polise ya da göstericilere büyük zarar gelmedi.

XS
SM
MD
LG