Erişilebilirlik

11 Eylül'ün Baş Zanlılarından Biri Pakistan'da Yakalandı - 2002-09-14


Amerikalı yetkililer, 11 Eylül terörist saldırılarının baş zanlılarından biri olan Yemen vatandaşı Resmi Binelşib'in Pakistan'da yakalandığını açıkladılar. El-Kaide terör örgütünün üyesi olduğunu söyleyen Binelşib'in geçmişte Almanya'da, Muhammed Atta'yla aynı evde oturduğu bildiriliyor. 11 Eylül'de Amerikan yolcu uçaklarını kaçıran teröristler arasında bulunan Atta'nın, grubun elebaşısı olduğu sanılıyor.

Remzi Binelşib, son zamanda Arap El Cezire televizyonunda yayınlanan bir konuşmasında, New York, Washington ve Pennsylvania'da üç bin'den fazla kişinin ölümüne yolaçan terörist saldırıları planlayanlar arasında olduğunu söylemişti.

Binelşib'in adı, Amerika'da yakalanarak yargılanmaya başlanan Zekeriya Musavi'nin duruşması sırasında sık sık geçiyor.

Remzi Binelşib'in dört kez Amerika'ya girmek istediği ancak vize sorunları nedeniyle giremediği bildiriliyor.

Zanlının, Pakistan makamları tarafından Amerikalı yetkililere devredilip edilmediği ve şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Alman hükümeti de Binelşib hakkında geçen yıl, 11 Eylül saldırılarında rolü olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı almıştı.

Bu arada Amerika'da, New York eyaletinin Buffalo kentinde Yemen kökenli beş kişi, Amerika'da aktif durumdaki bir El-Kaide hücresinin üyeleri oldukları şüphesiyle tutuklandı. Bu kişilerin Amerikan vatandaşları olduğu bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG