Erişilebilirlik

Solda İttifak Arayışı, Bölünmeler Sürüyor - 2002-08-22


3 Kasım seçimleri öncesi siyasilerin, parti arayışları devam ediyor. Bugün de Demokratik Sol Parti’li 6 milletvekili parti üyeliğinden istifa etti. İstifacı milletvekillerinin Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçmeleri bekleniyor.

Seçimlere hangi partiden katılacağı merakla beklenen eski Devlet Bakanı Kemal Derviş de Deniz Baykal’ın liderliğindeki CHP’nin saflarına katılma kararı aldı. İlk istifa ettiği günlerde İsmail Cem liderliğindeki Yeni Türkiye Partisi’ne katılması beklenen Derviş, bu partinin daha çok merkez-sağ politika eğilimli olduğunu söyleyerek, kendisini CHP’ye daha yakın bulduğunu belirtmişti.

Solda ittifak arayışlarına seçimden sonra da devam edeceğini belirten Derviş, yarın düzenlenecek bir törenle resmen CHP’ye katılmış olacak. Yüzde 10’luk barajın aşılması açısından solda ittifak arayışları devam ederken, bölünmeler de sona ermiş değil.

Son olarak, DSP’de 9’lar olarak bilinen muhalif milletvekilleri de kendi aralarında bölündü. Bu milletvekillerinden 6’sı DSP’den ayrılma kararı aldı.

Bursa Milletvekili Ali Arabacı, Ankara Milletvekili Uluç Gürkan, Kütahya Milletvekili Emin Karaa, Çanakkale Milletvekili Sadık Kırbaş, Aydın Millevtekili Ertuğrul Kumcuoğlu ve Kocaeli Milletvekili Ahmet Arkan’ın istifasıyla DSP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 59’a düştü. 6 milletvekili bugün yaptıkları yazılı açıklamada parti içinde uyumu yeniden sağlamaya çalıştıklarını ancak çabalarının sonuç vermediğini belirtti.

XS
SM
MD
LG