Erişilebilirlik

Oz Bengur Kongre Adayı - 2002-08-20


Ailesinin ABD'ye 1920'li yılların başında geldiğini söyleyen Oz Bengur'un anne tarafı İzmir, baba tarafı ise Samsun’dan. New York’a yerleşen Bengur'un dedesi genç ölmüş. Anneannesi ise çok az İngilizcesiyle bir lokantada garson olarak çalışmaya başlamış. Oz Bengur'un anneannesi oğlu ile kızını, yani Oz Bengur'un annesini, tek başına büyütmüş ve okutmuş.

Liseyi 1967 yılında bitiren Oz Bengur'un politikaya ilgisi o yıllara gidiyor. Liseyi Washington’da bitiren Bengur, mezun olduktan bir yıl sonra, 1968’de, Demokrat Partiye üye olarak ilk kez oy kullanmış.

Bengur, “1968 yılında ilk oy kullandığımdan beri Demokratım ve Demokrat Parti'nin temsil ettiği ilkelere gönülden inanıyorum. Bunun için 10 Eylül’de yapılacak ön seçimlere de Demokrat Parti’den katılacağım” diyor.

Bengur seçim kampanyasında en çok iki konu üzerinde durduğunu vurguladı:

“Programında özellikle iki konu var, eğitim ve sağlık sorunları. Sağlık alanında yaşlılar için ucuz ilaç sağlanmasına çalışıyorum. Bu konu Kongre’de de çok güncel. Hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’nde ucuz ilaçla ilgili yasa tasarıları hazırlanıyor.”

Türk adayın gerçek adı Osman. Ancak kısaca Oz diye biliniyor. Yabancı ad seçim kampanyasını etkiliyor mu? Öz Bengür şöyle diyor:

“Hayır tam aksine. Çünkü 'Wizard of Oz' yani Oz Büyücüsü diye herkesin bildiği çok ünlü bir film var. Bu nedenle Oz adı kimseye yabancı değil. Hatta avantaj bile olduğunu söyleyebilirim.”

XS
SM
MD
LG