Erişilebilirlik

CNN'den Yeni Terör Görüntüleri - 2002-08-20


El-Kaide’ye ait görüntüleri ele geçiren CNN Televizyonu bugün de Üsame Bin Ladin’in ABD’ye savaş ilan ederken çekilmiş görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, Üsame Bin Ladin, 1998 yılı Mayıs ayında düzenlenlediği bir basın toplantısında, “Haçlılar ve Museviler’e karşı cihat açmak” amacıyla diğer islamcı terör örgütleriyle “Uluslararası İslam Cephesi” oluşturduklarını açıklıyor. Aynı görüntülerde, Bin Ladin, uluslararası cephenin amacının Amerikalılar’ı öldürmek olduğunu da söylüyor.

CNN televizyonunun yayınladığı video bantlarda basın toplantısına Pakistanlı gazetecilerle Çin’li bir yazarın katıldığı görülüyor. Basın toplantısının, El-Kaide’nin ABD’nin Tanzanya ve Kenya’daki büyükelçiliklerini bombalamasından birkaç ay önce Afganistan'da yapıldığı tahmin ediliyor.

CNN tarafından ele geçirilen video-bantların dün yayınlanan ilk bölümünde El-Kaide militanlarının köpekler üzerinde yaptığı kimyasal deneyler görülüyordu. Yine aynı kayıtlarda, baskın düzenleme, adam kaçırma ve bomba imalatı konusunda eğitici görüntüler de yer alıyordu.

XS
SM
MD
LG