Erişilebilirlik

Müşerref İslamcı Militanları Uyardı - 2002-08-14


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkesinde Batı'lı ve Hıristiyan hedeflere saldırmakla suçlanan dinci militanların üzerine gideceğini söyledi. Pakistan’ın 55. bağımsızlık yıldönümü törenlerinde konuşan Müşerref, batılı hedeflere saldıran tüm militanları ya tutuklanacakları ya da öldürülecekleri konusunda uyardı.

Devlet Başkanı Müşerref yabancılara ve Hıristiyanlara karşı saldırıları kınadı, bu saldırıları terörizmin utanç verici ve alçakça örnekleri olarak değerlendirdi. Müşerref, bu eylemlerin sorumlularının İslam ile herhangi bir bağının bulunmadığını vurguladı.

Pakistan Devlet Başkanı, “Pakistanlı kardeşlerim, hepimiz dinimize iftira eden ve Pakistan’ın imajını lekeleyenlere karşı güçlerimizi birleştirmeli ve kendilerini en İslamcı olarak tanımlasalar da onların kökünü kazımalıyız” dedi. Müşerref, terörizm ile mücadeleyi birinci öncelik haline getirip gerekli adımları attığını ve ülke genelinde güvenlik önlemlerini artırdığını belirtti. Devlet Başkanı, son terör saldırılarına karışan 15 kişinin tutuklandığını sözlerine ekledi.

Müşerref, “Şundan eminim ki, İnşallah, suçluların ve onları destekleyen organizasyonların belini kıracağız” şeklinde konuştu. Yetkililer Pakistan’daki son şiddet dalgasından aşırı dincileri sorumlu tutuyor. İslamcı gruplar, Pakistan’ın, terörizmle mücadelesinde ABD ile işbirliği yapmasını istemiyorlar.

XS
SM
MD
LG