Erişilebilirlik

1.1 Milyar Onaylandı - 2002-08-08


IMF Yürütme Kurulu Washington'da yaptığı toplantıda Türkiye'yle yapılan üç yıllık stand-by anlaşması uyarınca Türk ekonomisiyle ilgili gelişmeleri gözden geçirdi ve 1 milyar 100 milyon Dolarlık yeni kredi dilimini, Türkiye'nin kullanımı için serbest bıraktı.

Para Fonu'nun açıklamasında, Türkiye'nin, 4 Şubat 2002 tarihli stand-by anlaşması çerçevesinde toplam 17 milyar Dolarlık kredi alacağı ve bugüne kadar bunun yaklaşık 12 milyar Dolarını aldığı hatırlatıldı.

IMF Başkanı Horst Köhler tarafından yapılan yazılı açıklamada Türk makamlarını, ekonomik programı kararlı bir şekilde uygulamaya devam ettikleri için kutlamak gerektiğini belirtti. Köhler bu sayede bu yılın ilk yarısında umut vaadeden sonuçlar alındığını, ekonomik faaliyette büyük bir canlanma, enflasyonda büyük düşüş ve ödemeler dengesi açığının kapanması yönünde sağlam bir ilerleme görüldüğünü kaydetti. IMF Başkanı, iç ve dış borçlanmalarda faiz oranlarında Nisan ayı sonuna kadar görülen düşmenin de buna yardımcı olduğunu, devletin borç yükünün bir miktar hafiflediğini hatırlattı.

IMF Başkanı son zamandaki siyasi belirsizliğin iç mali piyasalarda istikrarsızlığa ve faiz hadlerinde ciddi artışa yolaçtığını belirtti. Köhler, 3 Kasım'da erken seçime gitme kararının belirsizliğin giderilmesi yönünde olumlu katkı sağladığını ve bu rahatlamanın mali piyasalara da bir ölçüde yansıdığını bildirdi. IMF Başkanı, yetkililerin, ekonomik programı uygulamaya devam etmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

XS
SM
MD
LG