Erişilebilirlik

IMF'den Brezilya'ya 30 Milyar Dolar - 2002-08-08


Uluslararası Para Fonu, Brezilya’ya 30 milyar Dolar’lık ek kredi vermeyi kararlaştırdı. IMF geçen yıl da bu ülkeye 15 milyar Dolar'lık kredi açmayı kabul etmişti.

IMF Başkanı Horst Köhler, yeni ek kredinin Brezilya’nın dış borç ödemelerini garantiye almak için açıldığını söyledi. Güney Amerika’nın en büyük ekonomisi durumundaki Brezilya’nın dış borçları 250 milyar Dolar tutarında. New York Times gazetesi, açıklanan yardım paketinin beklenenin iki kat üstünde olduğunu bildirdi. Brezilya, kendisine ayrılan kredinin büyük bir bölümünü ancak 2003 yılında kullanabilecek.

ABD Maliye Bakanlığı, Brezilya'ya yeni borç verilmesini olumlu karşıladı. Konuyla ilgili yazılı açıklamada, Brezilya’nın doğru ekonomik politikalar izlediği bildirildi.

Bu arada Maliyd Bakanı Paul O’Neill, Brezilya’yı da kapsayan 4 günlük Güney Amerika turunu tamamladı. O’Neill ziyareti sırasında Çarşamba günü Arjantin Ekonomi Bakanı Roberto Lavagna ile görüştü. Görüşme sonrasında gazetecilere açıklama yapan O’Neill Arjantin’in bir hafta içinde IMF’ye yeni bir stand-by anlaşması paketi sunacağını söyledi. Amerikalı Bakan, Arjantin’in mali disiplini sağlayarak 4 yıldır devam eden ekonomik krizi aşacağına inandığını da sözlerine ekledi.

IMF, kamu harcamalarını kısmadığı gerekçesiyle Arjantin’e ayrılan 22 milyar Dolar’lık krediyi geçen yıl askıya almıştı.

XS
SM
MD
LG