Erişilebilirlik

İsrail'de 12 Ölü Daha - 2002-08-04


Filistinli bir intihar komandosu, İsrail’in kuzeyinde bir otobüse düzenlediği bombalı saldırıda 9 kişinin ölümüne, yaklaşık 40 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Daha sonra Kudüs’te çıkan çatışmada ise 3 kişi öldü.

Safed kenti yakınlarında kalabalık bir otobüste patlayan bomba aracı paramparça etti. Patlama ve çıkan yangın sonucu ölenlerin arasında askerler de olduğu bildirildi.

Olaydan birkaç saat sonra Kudüs yakınlarında çıkan çatışmada 3 kişi daha hayatını kaybetti. İsrailli yetkililer silahlı bir Filistinlinin Doğu Kudüs’teki Şam kapısı yakınlarında ateş açtığını söylüyor. Olayın sonunda silahlı kişi ile İsrailli bir güvenlik görevlisi ve yoldan geçerken vurulduğu sanılan bir Arap öldü.

Günün erken saatlerinde ise İsrail ordusunun, Batı Şeria’da intihar saldırısı yapanların ailelerine ait olduğu sanılan evleri yıktğı bildirildi.

Otobüse yapılan saldırıyı üstlenen Filistinli militan grup Hamas, bunun İsrail’in Gazze’de geçen ay yaptığı saldırıda grubun lideri Salah Shehada’nın öldürülmesine misilleme olduğunu bildirdi.

Örgüt, geçtiğimiz çarşamba günü Kudüs’teki İbrani Üniversitesi’ne yapılan ve 5’i Amerikalı 7 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının da sorumluluğunu üstlendi.

Maine eyaletinde tatil yapan Başkan Bush, birkaç katilin barış sürecini durdurmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG