Erişilebilirlik

ABD Borsasında Tarihi Artış - 2002-07-30


ABD hisse senedi borsaları Pazartesi gününü büyük artışla kapattı. Bu, Dow Jones sanayi hissedeleri endeksinde bir günde kaydedilen üçüncü en büyük artış oldu.

Dow Jones Endeksi gün sonunda 447 puan ya da toplam değerinin yüzde 5 buçuğuna eşit oranda yükseldi. Endeksin, Pazartesi günü kapanışta ulaştığı 8711 puanlık ortalama, geçen Çarşamba günü düştüğü noktadan 1200 puan fazla. 500 şirketin hisselerinden oluşan Standard and Poor endeksi de günü % 5.5, teknoloji hisselerinden oluşan Nasdaq ise % 5.6 artışla kapattı.

Gözlemciler dün özellikle finans sektöründe, Citigroup, J.P. Morgan Chase ve American Express hisselerinin büyük değer kazandığını, petrol ve ilaç sanayii hisseleriyle General Electric, Microsoft ve Cisco gibi dev şirketlerin hisselerinin de en fazla değer kazananlar arasında olduğunu söylüyorlar.

Buna karşılık, Amerika'nın büyük telekom şirketlerinden Qwest de son üç yıla ait kâr-zarar hesaplarını gözden geçirip yeniden açıklayacağını bildirdi. Qwest, şirket hesaplarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma altındaydı. Gözlemciler, Qwest'le ilgili habere rağmen piyasalarda görülen canlanmayı, Amerika'da yatırımcıların, ardarda gelen şirket skandallarından sonra ekonomiye yeniden güven duymaya başladığı yolunda bir işaret sayılabileceğini söylüyorlar.

XS
SM
MD
LG