Erişilebilirlik

Kabil Havaalanında Türk Komutan - 2002-07-27


Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik ve Yardım Gücü - ISAF'ın komutasını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üstlenmesinden sonra başkent Kabil'in uluslararası havaalanının komutanlığına Türk Pilot Kurmay Albay Kazım Öndül getirildi.

30 Haziran'da yapılan törenle görevi İngilizlerden devralan Albay Öndül, Amerika'nın Sesi Muhabiri Akbar Ayazi'nin sorularını yanıtladı. Albay Öndül, 22 yıl önce subay olarak katıldığı Türk Hava Kuvvetleri'nin bir temsilcisi olarak bu görevi üstlenmekten gurur duyduğunu söylüyor. Öndül, Türk ve Afgan halkları arasındaki tarihi dostluğu hatırlatıyor ve bu dostluğun bir simgesi olarak Afganistan'da bulunduklarını belirtiyor.

Emrindeki 250 kişilik Türk birliğinin, sivil ve askeri uçaklara yer hizmeti vermekten, havaalanının güvenliği ve Afgan iç savaşı döneminden kalan çok sayıda mayını temizlemeye kadar çok çeşitli görevleri yerine getirdiğini söyleyen Pilot Kurmay Albay Öndül, alanda, İspanyol, Alman, İngiliz ve Amerikalı askeri personelin de görev yaptığını anlatıyor.

Muhabirimiz Akbar Ayazi, Kabil havaalanındaki Türk birliğindek Bursalı er Ayhan Eryılmaz ve İzmitli Sezai Tunç'la da konuştu.

XS
SM
MD
LG