Erişilebilirlik

'17 Kasım'ın Beli Kırıldı' - 2002-07-24


Yunan makamları, 17 Kasım terör örgütü üyesi olduğu sanılan 1 kişiyi daha tutukladı. Bu 12. zanlının kimliği 46 yaşındaki Pavlos Serifis olarak açıklandı.

Bu arada örgütün lideri olmakla suçlanan Aleksandros Giotopulos Çarşamba günü çıkarıldığı mahkemede hakkındaki iddiaları reddetti. Üniversite öğretim üyesi olan Giotopulos, 17 Kasım örgütünün 1975 yılından bu yana işlediği cinayetleri ve giriştiği bombalı saldırıları planlamakla suçlanıyor. Sorgu yargıcı, Giotopulos ve örgüt üyesi olmakla suçlanan diğer 2 kişinin tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi.

Yunan makamları yakalanan 12 kişiden 9'u hakkında İngiliz, Türk ve Amerikalı diplomatlar dahil olmak üzere 23 kişinin öldürülmesi dolayısıyla iddianame hazırladılar.

Yunanistan Emniyet Genel Müdürü Fotis Nassiakos, tutuklamaların, 17 Kasım örgütünün “belini kırmış olduğunu” söyledi. Terör grubu, adını Yunanlı üniversite öğrencilerinin, 17 Kasım 1973’de o zamanki askeri cuntaya karşı başlattıkları ayaklanmadan alıyor. Öğrencilerin eylemi cunta tarafından kanlı bir şekilde bastırılmıştı. Örgütün, Albaylar Cuntası'nın ABD tarafından desteklendiği gerekçesiyle Amerikan vatandaşlarını hedef aldığı sanılıyor.

XS
SM
MD
LG