Erişilebilirlik

Olağanüstü Oturum 29 Temmuz'da - 2002-07-23


Türkiye Büyük Millet Meclisi Meclis Başkanı Ömer İzgi, Meclis Genel Kurulu’nun 29 Temmuz Pazartesi günü olağanüstü toplanacağını açıkladı. Genel Kurul, son istifaların ardından mecliste en büyük parti konumuna gelen koalisyon ortağı MHP’nin önergesi üzerine toplanıyor.

MHP erken genel seçimlerin 3 Kasım’da yapılmasını istiyor. Başbakan Bülent Ecevit ise haftasonunda DSP Parti Meclis Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda 3 Kasım’ın genel seçimler için çok erken olduğunu, seçime gidilecekse en erken tarihin 2003 yılı başı olması gerektiğini belirtmişti.

Başbakan Salı günü yaptığı açıklamalarda ise, koalisyon ortaklarının erken genel seçim istediğini belirterek, “Bizim tek başımıza erken seçime karşı çıkmamızın anlamı kalmadı ancak kaygılarımızı muhafaza ediyoruz” diye konuştu. Başbakan Ecevit, Pazar günü, HADEP ve AK Parti’nin %10’luk barajı aşma ihtimali olduğuna işaret ederek, bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin ciddi rejim sorunlarıyla karşılayabileceğini söylemişti.

XS
SM
MD
LG