Erişilebilirlik

Tel Aviv'de Saldırı: 5 Ölü - 2002-07-18


İsrail Tel Aviv kentinde iki ayrı intihar komandosu tarafından girişildiği sanılan saldırıda iki saldırgan dahil en az 5 kişi öldü, yaklaşık 30 kişi de yaralandı.

İsrail polisi, Tel Aviv'in güney kesimindeki eski otobüs terminalinde Çarşamba akşamı girişilen saldırının çok dikkatli bir şekilde planlandığını ve ölenler arasında iki saldırganın da bulunduğuna inandıklarını bildirdi. Patlamalardan sonra terminal ve çevresi kontrol altına alınıp yaralılar ambulanslarla hastanelere nakledilirken polis ve yardım görevlileri çevrede başka patlayıcı madde bulunup bulunmadığını anlamak için arama yaptı. İsrail radyosu saldırı kurbanlarının çoğunun çeşitli yabancı ülkelerden İsrail'e, çalışmaya gelmiş kişiler olduğunu bildirdi. Çok sayıda küçük dükkan ve işportacının bulunduğu çevrede genellikle yabancıların alış-veriş yaptığı bildiriliyor.

Filistin yönetimi bakanlarından Saib Erakat saldırıyı kınadı ve ister İsrailli isterse Filistinli olsun sivillerin öldürülmesine karşı olduklarını söyledi. Erakat, şiddeti durdurmak için İsrail'in, Batı Şeria ve Gazze'deki askeri işgaline son vermesi gerektiğini bildirdi.

İsrael hükümeti ise son saldırı nedeniyle Filistin lideri Yaser Arafat'ı suçladı. İsrail hükümet sözcüsü Avi Pazner, Arafat'ın, kan dökülmesini durdurmak için hiçbir çaba göstermediğini ve Arafat işbaşında olduğu sürece cinayetlerin muhtemelen devam edeceğini söyledi. Pazner, saldırılar durduruluncaya ve Filistin halkı, İsrail'le barış için çalışacak yeni bir lider seçinceye kadar İsrail'in, Batı Şeria'da askeri varlığını sürdürmekten başka bir çaresi olmadığını savundu.

XS
SM
MD
LG