Erişilebilirlik

Acıklı Tören - 2002-07-15


New York’ta, 11 Eylül saldırıları sonunda yıkılan Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerinin enkazı arasında arama çalışmalarına resmen son verildi.

Toplam 1 milyon 600 bin ton ağırlığındaki enkazın taşındığı Staten Adası’nda bugün bir tören düzenlendi. New York valisi George Pataki, arama ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılan görevlilere teşekkür etti.

Binaların enkazı, kamyonlar ve mavnalarla, Manhattan adasından, Staten adasına nakledilerek burada tekrar gözden geçirildi. 10 ay süren çalışmalar sırasında yüzlerce görevli, enkaz arasında, insan kalıntıları ve yüzük, saat, kimlik kartı ve fotoğraf gibi onbinlerce parça kanıt buldu. Gökdelenlerin bulunduğu yerdeki çalışmalara ise Mayıs ayında son verilmişti. Teröristler tarafından ele geçirilen iki yolcu uçağı, silah olarak kullanılmış ve uçakların çarptığı iki gökdelenin yıkılması sonucu 2 bin 823 kişinin öldüğü tahmin ediliyor. Yetkililer, bulunan kalıntılardan yaklaşık 2 bin kişinin kimliklerini belirlemenin mümkün olacağını söylüyorlar.

XS
SM
MD
LG